COVID-19

De Eifel Cycling Classic gaat door!

Vanwege de bizarre omstandigheden de afgelopen periode, kunnen wij ons voorstellen dat je een aantal vragen hebt over de doorgang van de Eifel Cycling Classic. Zie hieronder de laatste update m.b.t. tot ons wielerevenement:

Zoals je misschien wel weet, zijn alle vergunning plichtige evenementen in Duitsland tot eind oktober zijn afgelast. Echter bij deze willen we jou informeren dat de Eifel Cycling Classic niet vergunning plichtig is. Daarnaast vindt ons evenement plaats in de buitenlucht plus de deelnemers kunnen tijdens het fietsen meer dan voldoende afstand houden en daarom hebben wij groen licht gekregen vanuit de lokale gemeente. Oftewel ons wielerevenement mag gewoon plaatsvinden!

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en conformeren wij ons aan het advies van het RIVM, de Nederlandse overheid en de Duitse regelgeving in deelstaat Rheinland-Pfalz. Mocht er dus weer iets veranderen, dan zullen wij je t.z.t. op de hoogte brengen. Maar vooralsnog gaan wij ons alvast op de afsluiting of eigenlijk in dit geval de start van het wielerseizoen verheugen, want er zullen betere tijden aanbreken!

What to expect

Aangezien wij verwachten dat de 1,5 meter samenleving voorlopig nog even van toepassing zal zijn, zijn wij momenteel druk bezig met voorbereidingen die daarbij passen. Denk o.a. aan:

  • Zeer ruime opzet van de locaties
  • Hygiëne maatregelen bij de rustposten
  • Gereguleerde starttijden
  • Bike through finish

Oftewel wij doen ons uiterste best om voor jou en je fietsvrienden een zo’n veilig mogelijk weekendje weg te garanderen in een natuurrijke omgeving. Máár stel dat corona wederom de kop opsteekt of wij op basis van de dan geldende regelgeving het evenement niet kunnen laten plaatsvinden, dan willen wij jou bij deze alvast geruststellen. Je kunt dan kiezen uit de volgende opties:

  1. Alsnog arriveren voor het verblijf, met restitutie van de deelname kosten t.w.v. € 49,00 p.p.
  2. Een rebooking naar de nieuwe datum in september 2021, met behoud van dezelfde tarieven als in 2020.
  3. Een toekenning van een coronavoucher ter hoogte van het reeds betaald bedrag, die ingeleverd kan worden voor een verblijf op een park naar keuze.