FAQ

 

Eifel Cycling Classic

 • Traditiegetrouw organiseren wij de Eifel Cycling Classic ieder jaar in het derde weekend van september. De tour zelf zal dit jaar op zaterdag 21 september 2019 plaatsvinden. 

 • De Eifel Cycling Classic wordt gereden vanuit Center Parcs Park Eifel te Duitsland.

  Adresgegevens:
  Center Parcs Park Eifel
  Am Kurberg
  D-56767 Gunderath

 • Er is keuze uit drie verschillende afstanden, namelijk 50, 100 en 150 kilometer. De routes zullen via onze Facebookpagina en via deze website bekend worden gemaakt.

 • Doordat je kunt kiezen tussen de 50, 100 en 150 kilometer, kies je zelf je eigen uitdaging. Dit maakt de Eifel Cycling Classic geschikt voor beginnende fietsers tot doorgewinterde fietsers! Er is geen tijdslot waarbinnen de deelnemers de finish dienen te passeren, dus rij je eigen rit en bepaal je eigen uitdaging. 

 • De GPS-bestanden van de routes zullen via deze website te downloaden zijn. Wanneer de bestanden op de website zijn toegevoegd, zullen we dit tevens via onze Facebookpagina aankondigen. Daarbij ontvangen al onze deelnemers in september een mail met hierin de laatste info, waaronder ook uiteraard de routes!

 • Nee, de routes zijn niet ieder jaar exact hetzelfde. We streven ernaar onze deelnemers zoveel mogelijk van de omgeving te laten zien en willen het ook voor de trouwe ECC-fans ieder jaar weer verrassend houden!

 • Twee weken voordat de Eifel Cycling Classic plaatsvindt, wordt er meer informatie over dit evenement per mail naar je toegestuurd. Ook zullen er updates op onze Facebookpagina geplaatst worden.  

 • Het startnummer ontvang je bij de kick-off op vrijdagavond. Wanneer je later op de avond (of wellicht zelfs pas de volgende ochtend) arriveert op Center Parcs Park Eifel, kun je je startbewijs voor aanvang van de tour ophalen bij de receptie.

 • Nee dat is niet verplicht, er wordt namelijk alleen een additioneel bedrag à €49,- per persoon in rekening gebracht voor de personen die deelnemen aan de Eifel Cycling Classic. Op het inschrijfformulier kun je bijvoorbeeld aangeven dat je een 4-persoons Comfort cottage wenst te boeken en met slechts twee personen wil deelnemen. 

 • Je kunt hiervoor het beste een mail sturen naar ecc.bng@groupepvcp.com of telefonisch contact opnemen via +31 (0)10 – 49 89 579 of +31 (0) 10 49 89 756 . Ook is het mogelijk om het contactformulier in te vullen op deze website.

 • Jullie fietsen zijn natuurlijk zeer waardevol. Daarom kunnen jullie de fietsen stallen in de (berging van de) cottages. Probeer hierbij uiteraard de cottages wel zo schoon mogelijk te houden, ook na jullie zijn er weer gasten die van hun verblijf wensen te genieten!

 • Nee, wij bieden een arrangement aan o.b.v. 3 nachten, omdat het ons uitgangspunt is dat de wielertocht ideaal gecombineerd kan worden met een weekendje weg samen met familie/(fiets)vrienden/collega’s. Om deze reden is het niet mogelijk om alleen maar deel te nemen aan de tocht op zaterdag en bieden we naast de wielertocht ook het volgende aan bij het ECC arrangement:  

  • Social ride (circa 50 km) op vrijdagmiddag vanaf 15:30 / 15:45 met wielrenners van Delta Cycling Rotterdam;
  • Kick-off op vrijdagavond inclusief welkomstdrankje;
  • Mogelijkheid om op zondag nog een andere KM route te fietsen (op eigen gelegenheid en dus zonder ravitailleringsposten), omdat de bewegwijzering blijft hangen.
 • Zeker! Je bent bij ons aan het juiste adres voor een origineel bedrijfsuitje of een unieke wielertocht voor je club. Kom je met een groep van 10 personen of meer, dan denken wij graag met je mee. Zo kunnen we cottages naast elkaar regelen, zodat je met je bedrijf of vereniging een eigen straatje vormt op het park. In overleg kunnen we wellicht zelfs nog iets extra’s bieden voor jouw groep. Stuur een mailtje naar ecc.bng@groupepvcp.com; we nemen graag contact met je op.

 • Natuurlijk! Ook met de laatbeslissers hebben wij rekening gehouden en reserveren wij enkele startnummers voor personen die wellicht ter plekke nog besluiten om deel te nemen. Let wel: dit aantal startnummers is beperkt, dus schrijf je van tevoren in om zeker te zijn van deelname!

Reserveren en betalen

 • Traditiegetrouw organiseren wij de Eifel Cycling Classic ieder jaar in het derde weekend van september. De tour zelf zal dit jaar op zaterdag 21 september 2019 plaatsvinden. 

 • Nee, je inschrijfbevestiging is slechts een samenvatting van hetgeen je hebt ingevuld. Binnen een week ontvang je een boekingsbevestiging vanuit Center Parcs. 

 • Ja, het is alleen mogelijk om te boeken voor het gehele weekend. Een heel weekend is natuurlijk ook veel leuker; zie het als een soort mini vakantie!

  Wil je voorafgaand aan de Eifel Cycling Classic de midweek ook nog doorbrengen op het park, of juist je verblijf verlengen? Dat kan! Neem dan contact met ons op via +31 (0)10 – 498 95 79 of via ecc.bng@groupepvcp.com

 • In de buurt van de Market Dome, of toch liever iets rustiger gelegen? Kies zelf de ligging van jouw cottage. Voor één cottage bedragen de kosten €33,-, voor twee cottages betaal je €44,- en voor drie of meer cottages €55,-. Je kunt deze service op het inschrijfformulier aangeven. Wanneer wij je inschrijving ontvangen waarin het hokje met voorkeursligging is aangevinkt, zullen wij contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken. 

 • Ja, deze worden additioneel in rekening gebracht en bedragen zowel voor een telefonische boeking als voor een internetboeking €29,50. Je betaalt dit bedrag eenmalig per boeking, ongeacht het aantal cottages!

 • Bij boekingsbedragen boven de €150,- dien je een voorafbetaling van 30% te doen met een minimum van €150,-. Het restant van het boekingsbedrag moet uiterlijk 12 weken voor aanvang van het verblijf in het bezit zijn van Center Parcs.

  Boekingsbedragen tot €150,- dien je onmiddellijk in het geheel te voldoen.

  Bij boeking binnen 12 weken voor aanvang van jouw verblijf moet het gehele boekingsbedrag in één keer worden voldaan.

 • Je kunt je verblijf na ontvangst van de boekingsbevestiging betalen via bankoverschrijving of via CreditCard (MasterCard en American Express). 

 • De bevestiging/factuur dien je direct na ontvangst op juistheid te controleren. Eventuele of beweerde onjuistheden dienen altijd schriftelijk kenbaar gemaakt te worden, uiterlijk 10 dagen na datum van de bevestiging/factuur en vóór aanvang van het verblijf. Ben je binnen 10 dagen na de boeking niet in het bezit van een bevestiging/factuur, dan dien je zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het Customer Contact Center via 0900-660 6600 (€1,- per gesprek) vanuit Nederland of 070-224 900 (€0,30 per minuut) vanuit België. 

Mijn verblijf voorbereiden

Mijn verblijf op het park

 • Traditiegetrouw organiseren wij de Eifel Cycling Classic ieder jaar in het derde weekend van september. De tour zelf zal dit jaar op zaterdag 21 september 2019 plaatsvinden. 

 • Op vrijdagmiddag 20 september 2019 kun je vanaf 15:00 de sleutels van jouw cottage ophalen. Je kunt echter de gehele dag reeds gebruik maken van de activiteiten en faciliteiten die het park te bieden heeft!

 • Uitchecken is mogelijk tot uiterlijk maandagochtend 23 september 2019 om 10:00. De sleutels kun je inleveren bij de receptie. Je kunt echter de gehele dag nog gebruik maken van de activiteiten en faciliteiten die het park te bieden heeft!

 • Het is geen enkel probleem om al eerder aan te komen en gebruik te maken van alle faciliteiten en activiteiten op het park. Wens je reeds te gaan zwemmen? Dan kun je je aanmelden bij de receptie, waarna je jouw tickets voor de Aqua Mundo meekrijgt. Ook op de laatste dag van jouw verblijf kun je nog de volledige dag op het park doorbrengen en gebruik maken van de faciliteiten. Jouw tickets voor de Aqua Mundo zijn nog de gehele dag geldig.

 • Bij aankomst op Center Parcs Park Eifel kun je gewoon met je auto het park op om uit te laden. Wel zo handig! Na het uitladen kun je jouw auto parkeren op één van de nabijgelegen parkeerhofjes bij jouw cottage of op de centrale parkeerplaats naast de Market Dome. Voor het parkeren worden geen extra kosten in rekening gebracht.

 • Wil jij jouw prestaties en ervaringen delen via social media, of contact onderhouden met het thuisfront? Dat kan! In de Market Dome kun je namelijk elke dag 30 minuten gratis gebruik maken van Wi-Fi. Eventueel is het ook mogelijk om bij de receptie een Wi-Fi kaart aan te schaffen. Voor €25,- per weekend kun je met tot wel vier apparaten tegelijkertijd gebruik maken van Wi-Fi. 

 • Indien je van tevoren reeds services of activiteiten wenst bij te boeken, is dit mogelijk via Mijn Center Parcs met behulp van je boekingsnummer. 

  Indien je ter plekke nog gebruik wenst te maken van aanvullende services of activiteiten, kun je hiervoor 24 uur per dag terecht bij de receptie van Center Parcs Park Eifel. 

 • Alle gasten dienen zich te houden aan de voor het park vastgestelde regels, waaronder het Huishoudelijk Reglement. Deze kun je hier terugvinden.