FAQ!

Eifel Cycling Classic

Wanneer zal de Eifel Cycling Classic plaatsvinden?

Traditiegetrouw organiseren wij de Eifel Cycling Classic ieder jaar in het derde weekend van september. In 2023 zal het plaatsvinden van 15 – 18 september op Center Parcs Park Eifel.

Uit welke afstanden kan ik kiezen?

Er is keuze uit drie verschillende afstanden, namelijk 50, 100 en 150 kilometer.

Voor wie is deelname aan de Eifel Cycling Classic geschikt?

Doordat je kunt kiezen tussen de 50, 100 en 150 kilometer, kies je zelf je eigen uitdaging. Dit maakt de Eifel Cycling Classic geschikt voor beginnende fietsers tot doorgewinterde fietsers! Er is geen tijdslot waarbinnen de deelnemers de finish dienen te passeren, dus rij je eigen rit en bepaal je eigen uitdaging.

Zijn de routes te downloaden als GPX-bestand?

De GPX-bestanden worden in de laatste mail toegestuurd naar alle deelnemers. Uiteraard zorgen we er ook altijd voor dat het op onze laptop staat, zodat het eventueel ook ter plekke erop geplaatst kan worden.

Zijn de routes ieder jaar hetzelfde?

Nee, de routes zijn niet ieder jaar exact hetzelfde. We streven ernaar onze deelnemers zoveel mogelijk van de omgeving te laten zien en willen het ook voor de trouwe ECC-fans ieder jaar weer verrassend houden!

Wanneer zal ik meer informatie ontvangen?

Twee weken voordat de Eifel Cycling Classic plaatsvindt, wordt er meer informatie over dit evenement per mail naar je toegestuurd. Ook zullen er updates op onze Facebookpagina of Instagrampagina geplaatst worden

Wanneer ontvang ik mijn startnummer?

Het startnummer ontvang je bij de kick-off op vrijdagavond. Wanneer je later op de avond (of wellicht zelfs pas de volgende ochtend) arriveert op Center Parcs Park Eifel, kun je je startbewijs voor aanvang van de tour ophalen bij de receptie.

Moet ik als supporter ook inschrijvingskosten betalen?

Deelname aan de Eifel Cycling Classic is niet verplicht. Per inschrijving wordt er gekeken naar het aantal personen in de boeking versus het aantal deelnemers. Wij brengen alleen voor de deelnemers een additioneel bedrag à €49,- per persoon in rekening.

Bijv. je boekt een 4-persoons Comfort cottage en komt met 2 volwassenen en 2 kinderen, waarvan slechts 1 persoon gaat fietsen.

Ik heb mij ingeschreven, maar zou graag iets willen wijzigen. Waar kan ik terecht?

Je kunt hiervoor het beste een mail sturen naar ecc.bng@groupepvcp.com of telefonisch contact opnemen via +31 (0)10 – 49 89 579. Ook is het mogelijk om het contactformulier in te vullen onderaan op deze website.

Waar kan ik mijn fiets 's nachts opbergen?

Jullie fietsen zijn natuurlijk zeer waardevol. Daarom kunnen jullie de fietsen stallen in de (berging van de) cottages. Probeer hierbij uiteraard de cottages wel zo schoon mogelijk te houden, ook na jullie zijn er weer gasten die van hun verblijf wensen te genieten!

Kan ik alleen deelnemen aan de wielertocht zonder te overnachten?

Nee, wij bieden een arrangement aan o.b.v. 3 nachten, omdat het ons uitgangspunt is dat de wielertocht ideaal gecombineerd kan worden met een weekendje weg samen met familie/(fiets)vrienden/collega’s. Om deze reden is het niet mogelijk om alleen maar deel te nemen aan de tocht op zaterdag en bieden we naast de wielertocht ook het volgende aan bij het ECC arrangement:

Naast de uitgezette routes van de Eifel Cycling Classic zijn er nog andere routes waar jij tijdens je verblijf voor kan kiezen. Naast de wielertocht op zaterdag was er dit jaar ook de mogelijkheid om op vrijdag deel te nemen aan een lostraprondje en om zondag op eigen gelegenheid een rondje te fietsen in de omgeving. Zo staat er een Gravelroute van vorige edities beschikbaar. Hier leent zicht de omgeving namelijk ook goed voor!

Kan ik ook met een groep deelnemen aan de Eifel Cycling Classic?

Zeker! Je bent bij ons aan het juiste adres voor een origineel bedrijfsuitje of een unieke wielertocht voor je club. Kom je met een groep van 10 personen of meer, dan denken wij graag met je mee. Zo kunnen we cottages naast elkaar regelen, zodat je met je bedrijf of vereniging een eigen straatje vormt op het park. In overleg kunnen we wellicht zelfs nog iets extra’s bieden voor jouw groep. Stuur een mailtje naar ecc.bng@groupepvcp.com; we nemen graag contact met je op.

Reserveren en betalen

Hoe kan ik mijn verblijf inclusief deelname reserveren?

Traditiegetrouw organiseren wij de Eifel Cycling Classic ieder jaar in het derde weekend van september. Je kan je verblijf reserveren door het formulier onder inschrijven in te vullen.

Is mijn inschrijfbevestiging ook reeds een boekingsbevestiging?

Nee, je inschrijfbevestiging is slechts een samenvatting van hetgeen je hebt ingevuld. Binnen een week ontvang je een boekingsbevestiging vanuit Center Parcs.

Moet ik gelijk het hele bedrag in één keer betalen?

Bij boekingsbedragen boven de €150,- dien je een voorafbetaling van 30% te doen met een minimum van €150,-. Het restant van het boekingsbedrag moet uiterlijk 12 weken voor aanvang van het verblijf in het bezit zijn van Center Parcs.

Boekingsbedragen tot €150,- dien je onmiddellijk in het geheel te voldoen.

Bij boeking binnen 12 weken voor aanvang van jouw verblijf moet het gehele boekingsbedrag in één keer worden voldaan.

Mag ik mijn huisdier meebrengen?

Het meenemen van jouw huisdier is toegestaan (maximaal 2 huisdieren per cottage). De additionele schoonmaakkosten hiervoor bedragen €16,50 per huisdier. Gekooide huisdieren zijn gratis. Bij boeking en bij aankomst in het park moeten de huisdieren worden aangemeld.

Huisdieren zijn niet toegestaan in de centrale locaties. Je huisdier dient vrij te zijn van enig ongedierte. Buiten de cottage is het verplicht jouw huisdier aangelijnd te houden.

Mag ik mijn huisdier meebrengen?

Het meenemen van jouw huisdier is toegestaan (maximaal 2 huisdieren per cottage). De additionele schoonmaakkosten hiervoor bedragen €19,50 per huisdier. Gekooide huisdieren zijn gratis. Bij boeking en bij aankomst in het park moeten de huisdieren worden aangemeld.

Huisdieren zijn niet toegestaan in de centrale locaties. Je huisdier dient vrij te zijn van enig ongedierte. Buiten de cottage is het verplicht jouw huisdier aangelijnd te houden.

Hoe kan ik activiteiten/arrangementen reserveren?

Na het invullen van het inschrijfformulier ontvang je binnen een week een bevestiging per mail. In deze bevestiging kun je ook jouw boekingsnummer terugvinden. Met behulp van dit boekingsnummer kun je inloggen via Mijn Center Parcs.

Mijn verblijf

Vanaf wanneer kan ik inchecken?

Op vrijdagmiddag 15 september 2023 kun je vanaf 15:00 de sleutels van jouw cottage ophalen. Je kunt echter de gehele dag reeds gebruik maken van de activiteiten en faciliteiten die het park te bieden heeft!

Tot wanneer kan ik uitchecken?

Uitchecken is mogelijk tot uiterlijk maandagochtend 18 september 2023 om 10:00. De sleutels kun je inleveren bij de receptie. Je kunt echter de gehele dag nog gebruik maken van de activiteiten en faciliteiten die het park te bieden heeft!

Heb ik al toegang tot het park en de activiteiten alvorens ik heb ingecheck

Het is geen enkel probleem om al eerder aan te komen en gebruik te maken van alle faciliteiten en activiteiten op het park. Je kan gebruik maken van de kleedkamers in de Kids Factory. Wens je reeds te gaan zwemmen? Dan kun je je aanmelden bij de receptie, waarna je jouw tickets voor de Aqua Mundo meekrijgt. Ook op de laatste dag van jouw verblijf kun je nog de volledige dag op het park doorbrengen en gebruik maken van de faciliteiten. Jouw tickets voor de Aqua Mundo zijn nog de gehele dag geldig.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Bij aankomst op Center Parcs Park Eifel kun je gewoon met je auto het park op om uit te laden. Wel zo handig! Na het uitladen kun je jouw auto parkeren op één van de nabijgelegen parkeerhofjes bij jouw cottage of op de centrale parkeerplaats naast de Market Dome. Voor het parkeren worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Kan ik ter plekke nog arrangementen, activiteiten of services bijboeken?

Indien je van tevoren reeds services of activiteiten wenst bij te boeken, is dit mogelijk via Mijn Center Parcs met behulp van je boekingsnummer.

Indien je ter plekke nog gebruik wenst te maken van aanvullende services of activiteiten, kun je hiervoor 24 uur per dag terecht bij de receptie van Center Parcs Park Eifel.

Is er Wi-Fi op het park

Wil jij jouw prestaties en ervaringen delen via social media, of contact onderhouden met het thuisfront? Dat kan! In de Market Dome kun je namelijk elke dag 30 minuten gratis gebruik maken van Wi-Fi. Eventueel is het ook mogelijk om bij de receptie een Wi-Fi kaart aan te schaffen. Voor €25,- per weekend kun je met tot wel vier apparaten tegelijkertijd gebruik maken van Wi-Fi.