Routes

50 KM route 

  • Daadwerkelijk aantal KM: 54,5 
  • Check de volledige Strava route hier

De 50 kilometer bestaat dit jaar uit een volledig noordelijke lus. De route van 54 km kent 1025 hoogtemeters en daar moet je dus even goed voor gaan zitten. Het hoogste punt van de route (575 meter) ligt 265 meter hoger dan het laagste punt. Vanaf Center Parcs Park Eifel ga je rechtsaf op de L96. Op de route volgt er elke 10 km een beklimming afgewisseld met een weids uitzicht als beloning op de top. Tussen de klimmen slingeren we over mooie wegen. Na 22,5 km wacht de KOM van de dag. In twee kilometer overbrug je 130 hoogtemeters. Daarna is de L96 terugkerend in het parcour waarin de laatste inspanningen bergop en bergaf worden geleverd. De route is zeer geschikt als kennismaking met het heuvellandschap maar ook voor jongeren en sportieve fietsen goed af te leggen.

 

100 KM route 

  • Daadwerkelijk aantal KM: 96,8 
  • Check de volledige Strava route hier

De 100 kilometer bestaat dit jaar uit een volledig zuidelijke lus. We fietsen in 97 km naar de Moesel en terug. Met 1900 hoogtemeters komt dit op gemiddeld 19 hoogtemeters per kilometer. Vanaf Center Parcs Park Eifel ga je linksaf op de L96. Na 6 kilometer wacht de eerste helling en daarna zakt de route met nog twee pittige heuvels af naar de Moesel. Daar beleef je het ultieme Eifel-gevoel. Langs de Moesel fietsen we over een prachtig fietspad – let op andere fietsers – en draai je warm voor de klim vanuit Bremm. Bijna 5 km aan 7% gemiddeld is dé kuitenbijter van de dag. Op deze klim hebben we een speciaal Strava-segment aangemaakt. Hierna volgt een plateau van 40 km met kleine knikjes op en af. We rijden door pittoreske dorpjes, over hooggelegen wegen en scheren tussen de weilanden door. Ook is er op 20 km voor het einde nog een bevoorrading voor de finale. Op ongeveer 5 km van het park nemen de deelnemers aan de 100 km afscheid van de 150 km route om via een piek naar 535 meter hoogte terug naar het park te fietsen.

150 KM route 

  • Daadwerkelijk aantal KM: 151,1
  • Check de volledige Strava route hier

De langste route van 2019 is 151 km en brengt 2900 hoogtemeters met zich mee. Het laat alle prachtige gezichten van de Eifel zien. Na 6 km wacht de eerste helling en daarna zakt de route met nog twee heuvels af naar de Moesel. Daar beleef je het ultieme Eifel-gevoel. Langs de Moesel fietsen we over een prachtig fietspad – let op andere fietsers – en draai je warm voor de klim vanuit Bremm. Bijna 5 km aan 7% gemiddeld is de kuitenbijter van de dag. Op deze klim hebben we een speciaal Strava-segment aangemaakt. Hierna volgt een plateau van 40 km met kleine knikjes op en af. In de laatste 50 km volgt er vervolgens elke 10 km een beklimming afgewisseld met een weids uitzicht als beloning op de top. Tussen de klimmen slingeren we over mooie wegen terug richting Center Parcs Park Eifel​. Met 40 km te gaan wacht de tweede KOM van de dag. In 2 km overbrug je 130 hoogtemeters. Vanaf 120km is de L96 terugkerend in het parcours nadat de laatste inspanningen bergop en bergaf worden geleverd.

Social Ride

Met net geen 1000 hoogtemeters gaat de social ride een mooie warming-up worden voor de zaterdag. We vertrekken als groep en wachten de eerste helft bovenop de hellingen tot de groep weer compleet is. Na 28 kilometer wacht de zwaarste helling en bovenop rijden we met een eerste groep door voor het tweede deel van de tocht. Een tweede deel wacht als groep op de laatste deelnemers. De route voert ons ten westen van het park, een plek waar we op zaterdag nauwelijks komen.

Zie route: https://www.strava.com/routes/21626245

*Dankzij Delta Cycling Rotterdam zijn deze routes voor 95% zeker! Er kunnen eventueel nog kleine wijzigingen plaatsvinden.

**Bij alle routes is gekozen voor zoveel mogelijk autoluwe wegen en fietspaden. Doordat we rechtsom rijden hebben we ook veelvuldig de binnenbocht. Uiteraard blijft het in deze toeristische streek met steile afdalingen en rustige landwegen opletten.