100 KM ROUTE

De veelzijdige Eifel biedt ook dit jaar weer een fantastisch decor voor de Eifel Cycling Classic. En zoals elk jaar is de 100 km eigenlijk iets langer (107 km) en is de uitdaging met 2000 hoogtemeters groot. We komen immers naar de Eifel om een dag te pieken en te dalen. De route trekt in het begin via vier serieuze hellingen richting het noordelijkste punt en volgt vanaf daar delen van de 150 km route. Na ongeveer 70 km kom je aan de voet van de zwaarste helling van de dag en overbrug je in 5 km een hoogteverschil van ruim 300 meter. Daarna is het nog niet gedaan. Op de hoogvlaktes rondom Gunderath wachten nog een paar kuitenbijters alvorens je de welverdiende biergarten op het park weet te bereiken.

Begin september worden de routes definitief gemaakt n.a.v. een laatste verkenning en ontvangen alle deelnemers de gpx-bestanden.

Let op! Via de Komoot-planner wordt aangegeven dat er een onverharde ondergrond is in de route. Echter willen wij vanuit de organisatie benadrukken dat wij onze deelnemers niet met een racefiets over een onverharde weg sturen, daarvoor zijn de bandjes niet geschikt. Net zoals alle vorige edities, bieden wij gewoon weer verharde wegen (van hoofdwegen tot verharde bospaden) aan.