150 KM ROUTE

De veelzijdige Eifel biedt ook dit jaar weer een fantastisch decor voor de Eifel Cycling Classic. De langste route van 2021 is 156 km en brengt 2700 hoogtemeters met zich mee. Waar de route in 2019 richting de Moezel liep trekken we dit jaar richting de Rijn. In de eerste 50 km warm je op met vijf pittige kuitenbijters zoals je die ook in Limburg treft. Na 60 km kom je op het laagste punt en zien we de Rijn. Daar maak je rechtsomkeert en begint het echte klimwerk. Plaatsen als Kempenich en Kesseling kennen we uit eerdere edities, prachtig gesitueerd in de nabijheid van de Hohe Acht en de Schöneberg. Vanuit Kesseling klim je richtinghet zuiden om na 125 km in Welcherath aan de laatste 30 km finale te beginnen. Als je nog fit genoeg bent kan je je uitleven op deze laatste hoogtevlaktes rondom Gunderath, maar mocht je je stalenros helemaal beu zijn dan kan je vanaf daar een kortere weg naar het park nemen en plaatsnemen in de biergarten.

Begin september worden de routes definitief gemaakt n.a.v. een laatste verkenning en ontvangen alle deelnemers de gpx-bestanden.

Let op! Via de Komoot-planner wordt aangegeven dat er een onverharde ondergrond is in de route. Echter willen wij vanuit de organisatie benadrukken dat wij onze deelnemers niet met een racefiets over een onverharde weg sturen, daarvoor zijn de bandjes niet geschikt. Net zoals alle vorige edities, bieden wij gewoon weer verharde wegen (van hoofdwegen tot verharde bospaden) aan.