50 KM Route

De veelzijdige Eifel biedt ook dit jaar weer een fantastisch decor voor de Eifel Cycling Classic. Ruim 1000 hoogtemeters in 59 kilometer kunnen de deelnemers bij de kortste route verwachten. Een prachtige route om samen met je partner of kind af te leggen en kennis te maken met de mooie omgeving ten noorden van het park. Vanuit de start is het klimmen geblazen. We rijden net als in 2018 richting het noorden en hoogste punt van de omgeving en komen halverwege op bijna 630 meter uit. Met nog een uitschieter tussen kilometer 38 en 41 is de route ook in het tweede deel lekker uitdagend. Vanaf daar dalen we richting park al weten we dat wegen ook altijd weer oplopen. De hele route schommelen we tussen de 450 en 620 meter boven zeeniveau.

Begin september worden de routes definitief gemaakt n.a.v. een laatste verkenning en ontvangen alle deelnemers de gpx-bestanden.

Let op! Via de Komoot-planner wordt aangegeven dat er een onverharde ondergrond is in de route. Echter willen wij vanuit de organisatie benadrukken dat wij onze deelnemers niet met een racefiets over een onverharde weg sturen, daarvoor zijn de bandjes niet geschikt. Net zoals alle vorige edities, bieden wij gewoon weer verharde wegen (van hoofdwegen tot verharde bospaden) aan.