Eifel Cycling Classic - Dé afsluiter van het wielerseizoen!

Dat was het dan: Editie 7!

Dat was het dan: Editie 7!

2 maanden geleden kwam iedereen aan op Center Parcs Park Eifel. De weersvoorspellingen waren goed, ideaal fietsweer dus!

Voordat ik verder ga terugblikken op de 7e editie van de Eifel Cycling Classic, zal ik me eerst even voorstellen: mijn naam is Femke Mol en ik ben stagiair op het hoofdkantoor op de afdeling Events. Achter de schermen heb ik me onder andere beziggehouden met het plaatsen van posts op Facebook, het beheren van de ECC mailbox en het schakelen met het park. Op het evenement heb je me misschien gezien bij het uitdelen van de startnummers of bij één van de ravitailleringsposten.

Ik ben afgelopen jaar voor het eerst aanwezig geweest bij de Eifel Cycling Classic en wat een leuk event is het! Blikken jullie mee terug op mijn ervaring van dit fietsweekend?

Donderdag 21 september 2017
Om 08:15 kom ik aan op kantoor. Er staan nog aardig wat mailtjes in de mailbox voor de Eifel Cycling Classic: wijzigingen van afstanden, het laatste contact met de sponsor, het laatste contact met My Laps voor de tijdsregistratie en het park. Ik kom er nu écht achter wat er allemaal bij een evenement komt kijken. Ik zet een laatste social media post op Facebook en vertrek rond 20:00 uur richting Duitsland met mijn collega’s. Rond middernacht komen we aan op Park Eifel en worden verwelkomd door de manager van het park. Na een korte meeting en kennismaking is het tijd om te gaan slapen. Vrijdag belooft een drukke dag te worden…

Vrijdag 22 september 2017
Om 08:00 uur gaat de wekker. Even opfrissen, ontbijten en daarna door naar een meeting met de hele organisatie. Wat moet er worden gedaan en wie gaat het uitvoeren? Er moeten goodiebags worden gevuld, de startnummers moeten worden klaargezet, de Kids Factory moet aan kant worden gemaakt, de sponsor moet worden geïnstrueerd, alles voor de bevoorradingsposten moet worden klaargezet. Eigenlijk teveel om op te noemen. We zijn de hele dag bezig geweest met de voorbereiding, zodat jullie vrijdag goed ontvangen konden worden en op zaterdag een relaxte tocht konden gaan rijden.

Vanaf 16:00 uur was het dan zover en konden de goodiebags en de startnummers worden opgehaald. Ik vond het erg leuk om iedereen te zien en even een praatje te maken. Zo weet je toch voor wie je het doet!

Zaterdag 23 september 2017
Ook op zaterdag moesten we weer vroeg uit de veren: de dag van de tocht! Samen met de plaatselijke brandweer hebben we de auto’s gevuld met het eten en drinken voor bij de bevoorradingsposten. Rond 9 uur ben ik samen met mijn collega & mede-stagiair Chris naar het bevoorradingspunt gegaan in Ahrbrück. Ik stond hier samen met 2 jongens van de brandweer & met de burgemeester van Gunderath. Ik vond het ontzettend leuk om iedereen voorbij te zien komen, even een praatje te maken en vooral iedereen aan te moedigen!

Nadat iedereen bij ‘’mijn post’’ was geweest, hebben we de boel opgeruimd en zijn Chris en ik de weg op gegaan om foto’s te maken. Wat een mooie omgeving zeg! Ik heb mijn ogen uitgekeken en begrijp waarom jullie zo graag in deze omgeving fietsen.

Na wat mooie foto’s gemaakt te hebben, zijn we snel doorgereden naar de finish. Wat een gezellige sfeer! Een lekker biertje, pasta én natuurlijk heerlijk weer. Wat wil je nog meer?

’s Avonds sloten we het weekend af in de Market Dome. Daarna was het tijd om te gaan slapen na een vermoeiende maar voldane dag. Zondag was het helaas alweer tijd om mijn spullen te pakken en terug naar Nederland te gaan.

Ik kijk terug op een heel gezellig en sportief weekend en hopelijk zien we jou in 2018 weer!

Blijf de website & de Facebookpagina op de voet volgen voor meer informatie over de volgende editie!