Eifel Cycling Classic - Dé afsluiter van het wielerseizoen!

Time flies!

Time flies!

Jeetje, wat gaat de tijd snel. Nog maar vier maanden en dan is het alweer september: tijd voor alweer de 7e editie van de Eifel Cycling Classic!

Ik zal mij allereerst even voorstellen: mijn naam is Angela Nieuwenhuizen en ik ben Sales Manager op het hoofdkantoor van Center Parcs Europe. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor alle evenementen die gericht zijn op consumenten (versus mijn collega’s die zich bezig houden met de zakelijke markt). Ik ben dit jaar voor de 4e keer op rij projectleider voor dit fantastische evenement en neem jullie graag mee in de aanloop naar de Eifel Cycling Classic 2017!

Inmiddels werk ik alweer bijna 4 jaar bij Center Parcs, maar de ECC blijft toch wel één van mijn favoriete projecten. De prachtige omgeving van de Vulkaaneifel spreekt eigenlijk al voor zich: glooiende landschappen, groene heuvels en vooral héél veel natuur. In deze omgeving vind je weinig steden en veel gezellige, karakteristieke dorpjes. Voor de niet-fietsers (waaronder ik mijzelf ook moet scharen, ongelofelijk, ik weet het) is dit evenement zelfs vanwege de omgeving al een genot, laat staan voor de sportievelingen die wél de pittige klimmen en prettige afdalingen trotseren. En dat is nu eigenlijk het fijne aan deze wielertocht: je kiest je eigen uitdaging. Of je nu kiest voor de 50, 100 of 150 kilometer, of je nu als eerste of als laatste over de finish komt: iedereen is bij ons een winnaar!

 
Aan dit wielerevenement doen voornamelijk Nederlanders en Belgen mee, maar je zult er ook een enkele Duitser tussen vinden. Afgelopen editie was onze jongste deelnemer 13 lentes jong, terwijl onze oudste deelnemer de 70 ruimschoots was gepasseerd. Of je nu individueel meedoet, met familie, vrienden, collega’s of wellicht renners uit je wielervereniging: aan de ECC hou je zeer waarschijnlijk nieuwe fietsmaatjes over.

Omdat veel van onze deelnemers toch benieuwd zijn naar hun tijd, krijgen al onze deelnemers een startbewijs inclusief chip ten behoeve van de tijdregistratie en maken wij uitslagen bekend, maar bij de ECC is het deelnemen belangrijker dan winnen. Van beginnende fietsers tot doorgewinterde wielrenners, voor iedereen een even hard applaus bij het passeren van de finishlijn. En ik beloof jullie dat ik daar zal staan: bij de start, onderweg bij de verzorgingsposten en uiteraard bij de finish. Van mij krijgen jullie allemaal een applaus! Zie ik jullie dan?